Stuff

De Samsung Galaxy S24 zit helemaal vol met handige AI-functies

Samsung heeft de mobiele wereld op zijn kop gezet met de lancering van de Galaxy S24-serie, bestaande uit de Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ en Galaxy S24. Het meest opvallende aan de telefoons is Galaxy AI, krachtige kunstmatige intelligentie waarmee je onder andere hele leuke dingen kunt doen op het gebied van communicatie en fotografie.

De toekomst van communicatie
Een van de doelen van de Galaxy S24-serie is het overbruggen van taalbarrières. Met Live Translate wordt communiceren in verschillende talen ineens een eitje. Of je nu met een vriend in het buitenland praat of een reservering maakt in een ander land, de Galaxy S24 maakt realtime spraak- en tekstvertalingen van telefoongesprekken mogelijk. Chat Assist helpt gebruikers om de toon van hun berichten te perfectioneren, terwijl Samsung Keyboard realtime vertalingen biedt in maar liefst dertien talen.

De Galaxy S24 is ook de eerste telefoon waarop Circle to Search met Google beschikbaar is. Door langer op de startknop te drukken, kunnen gebruikers alles op het scherm van de Galaxy S24 omcirkelen en markeren voor relevante zoekresultaten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je een mooie locatie in iemands story ziet of je benieuwd bent waar je favoriete vlogger zijn sneakers heeft gekocht. Met Circle to Search verkrijg je snel meer informatie zonder de app te verlaten.

Bedrijven profiteren ook van Galaxy AI, met functies zoals Note Assist voor eenvoudige notities en Transcript Assist voor het maken van transcripties, samenvattingen en vertalingen van spraakopnamen.

Een revolutie in fotografie
De ProVisual Engine in de Galaxy S24-serie verandert de manier waarop we foto’s maken en delen. Met het Quad Tele System van de Samsung Galaxy S24 Ultra Camera en de nieuwe 5x optische zoomlens wordt fotografie naar nieuwe hoogten getild. Nightography-mogelijkheden zorgen ervoor dat foto’s en video’s schitterend blijven, zelfs bij weinig licht. Gyroscoopinformatie onderscheid de bewegingen van de filmer en die van het onderwerp. Dit zorgt voor ruisverwijdering, zelfs van grote afstand.

En is je foto gemaakt, dan kun je hem daarna bewerken met Galaxy AI-bewerkingstools zoals Edit Suggestion en Generative Edit. Hiermee kunnen delen van een foto-achtergrond worden ingevuld. Als een foto scheef is, vult AI de randen op. Moet een object een klein beetje worden verschoven voor de perfecte positie? Met AI kan het onderwerp worden verplaatst en wordt er een perfect passende achtergrond op de oorspronkelijke plek gecreëerd. En wanneer een actievideo moet worden vertraagd, kan het nieuwe Instant Slow-mo extra frames genereren op basis van bewegingen om actiemomenten te vertragen met een gedetailleerder beeld.

Specificaties
De Galaxy S24 biedt niet alleen baanbrekende communicatie en fotografie, maar levert een verbeterde chipset en het helderste Galaxy-scherm ooit. Bovendien is het scherm uitstekend bestand tegen krassen en is er 75% minder reflectie in verschillende lichtomstandigheden.

Gamers zullen genieten van raytracing en krijgen toegang tot populaire mobiele games dankzij nieuwe samenwerkingen met gamingpartners. Ook over duurzaamheid is nagedacht, met onderdelen gemaakt van gerecyclede materialen. De Galaxy S24 Ultra onderscheidt zich met een titanium frame voor extra stevigheid.

De Galaxy S24-serie, beschikbaar vanaf 31 januari, biedt niet alleen indrukwekkende technologie op het gebied van AI, maar belichaamt ook Samsung’s inzet voor een slimme, veilige en duurzame mobiele toekomst. De Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra zijn beschikbaar vanaf respectievelijk 899, 1149 en 1449 euro.