Videos

Eefje de Visser dropt de eerste single van haar nieuwe album

Eefje de Visser heeft vandaag haar nieuwe song Heimwee uitgebracht. Het is de eerste single van haar langverwachte vijfde album, de opvolger van Bitterzoet.

De hypnotische alternatieve pop van Eefje onderzoekt wat mensen drijft, verdeelt en samenbrengt. Na het succes van Bitterzoet trok ze zich terug in de studio om te werken aan nummers die ze schreef tijdens haar tour, maar ook tijdens de pandemie, haar zwangerschap en de eerste periode van het moederschap. Met de single Heimwee presenteert ze zich als haar meest authentieke zelf; een compromisloze songschrijver, eigen in het vertalen van haar binnenwereld naar persoonlijke, tijdloze liedjes.

“De eerste demo van deze song was in het Engels. De eerste zin was ⁠’Homesick in my hometown’⁠ en die zin gaf de aanzet voor het schrijven van de hele Nederlandse tekst. Heimwee is een erg persoonlijke track en beschrijft onder andere voor mij een verlies van naïviteit en onbevangenheid, een hang naar geborgenheid en tegelijk een behoefte aan ademruimte en vrijheid binnen menselijke relaties”, aldus Eefje over haar nieuwe single.