Videos

Met dit nummer gaat Joost Klein voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival

Joost Klein heeft zojuist het nummer onthuld waarmee hij ons land gaat vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Europapa is een eerbetoon aan zijn vader. Met de song vertelt Joost dat er geen grenzen zijn als je je dromen waar wil maken. De track is een absurde combinatie van nostalgie, melancholie en blijdschap, verpakt in poëtische teksten en aanstekelijke beats.

Europapa gaat over een weeskind dat door heel Europa reist om zichzelf te vinden en zijn verhaal te vertellen. Eerst kennen de mensen hem niet, maar hij blijft elke kans pakken om zichzelf te laten zien. Het nummer is een eerbetoon aan mijn vader. In zijn opvoeding leerde hij me om met een open vizier naar de wereld te kijken”, aldus Joost.

Europapa is geproduceerd door Tantu Beats, met een bijzondere bijdrage van DJ Paul Elstak: een van de grondleggers van happy hardcore en de man achter de mega-hit Rainbow In The Sky. Joost schreef zelf de tekst samen met een bijdrage van goede vrienden Donnie en Tim Haars (Gerrie van New Kids).

Joost betreedt het Eurovisie podium in de tweede halve finale op donderdag 9 mei. De komende weken legt hij de laatste hand aan de act. “Het Eurovisie-optreden wordt een full circle-experience van verdriet omzetten in euforie. Op ’t eerste oog lijkt het een hele blije act, maar eenmaal daar voorbij liggen bloed, zweet en tranen.”

Foto door Ruud Janssen