Lists

5 acts die je niet mag missen bij een bezoek aan Dauwpop

Dauwpop werd vorig jaar door Festileaks bekroond tot het beste festival van 2023. Een van de redenen die de 100.000 stemmers gaven is de altijd sterke line-up, bestaande uit een mix van populaire artiesten en alternatieve acts. Elk jaar weet de organisatie artiesten te strikken die je niet op elk festival zult tegenkomen. Ook voor de komende editie, die plaatsvindt op 31 mei en 1 juni, is er weer een mooie selectie gemaakt. Wij tippen in dit artikel vijf acts die je bij een bezoek aan Dauwpop echt niet mag missen.

Altin Gün
Altin Gün is een Amsterdamse band die traditionele Turkse folk naadloos vermengt met psychedelische rock en funk. De band, opgericht in 2016, staat bekend om hun energieke geluid. Ze putten inspiratie uit de rijke tradities van Anatolische rock uit de jaren 70, maar voegen een moderne twist toe die zowel nostalgisch als verfrissend nieuw aanvoelt.

Bombino
Bombino is een legendarische Tuareg-gitarist uit Niger, die traditionele woestijnblues combineert met rock & roll. Met zijn virtuoze gitaarspel en soulvolle stem levert hij een unieke muzikale ervaring die je meeneemt op een reis door de Sahara. Dit gevoel kun je op 1 juni ervaren terwijl je gewoon in de bossen van Hellendoorn staat. Heerlijk toch?

Crystal Fighters
Crystal Fighters is een innovatieve band die experimenteert met folk, electro en indierock. Met hun Baskische roots en moderne beats creëren ze een onvergetelijke sfeer waarin dansen en genieten centraal staan. Laat je op 31 mei meevoeren door hun aanstekelijke ritmes en vrolijke melodieën. Een must see.

Oscar And The Wolf
Zin in dromerige en sensuele muziek? Ga dan zeker een kijkje nemen bij Oscar and the Wolf, de Belgische sensatie die indiepop met elektronische invloeden tot een geheel eigen geluid maakt. Met zijn diepe, melancholische stem en hypnotiserende beats creëert Max Colombie een sfeer die zowel intiem als groots aanvoelt. Momenteel heeft de electropopact een hit te pakken met de single Angel Face.

The Kooks
The Kooks is een legendarische Britse indierockband die generaties heeft geïnspireerd met hun aanstekelijke melodieën en energieke optredens. Met hun onmiskenbare hits en charismatische podiumprésence gaan ze tijdens Dauwpop een show geven vol onvergetelijke momenten waarbij je gegarandeerd niet stil kunt blijven staan

Naast deze vijf opvallende acts, bestaat de line-up van Dauwpop uit onder meer Bilal Wawhib, Cho, De Jeugd van Tegenwoordig, Donnie, Douwe Bob, Droom Dit, Froukje, Johan, Jonna Fraser, Kraantje Pappie, Money & The Man, Paul Elstak, Roxy Dekker, Sera, Son Mieux, The Dean, The Partysquad en The Vices. Check de volledige line-up hier.

Dauwpop vindt plaats op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni in de bossen van Hellendoorn. Dagkaarten zijn verkrijgbaar vanaf 77,00 euro, inclusief 4,50 euro servicekosten. Wil je een heel weekendje Dauwpop pakken, dan zijn er ook combitickets inclusief camping voor 149,50 euro.