Events

5 redenen waarom festivals eigenlijk heel gezond voor je zijn

Het festivalseizoen is begonnen. De komende maanden kun je gaan genieten van onder andere Amsterdam Open Air, Lowlands en Mysteryland. Mocht je nou nog twijfelen over het aanschaffen van je ticket, dan hebben wij vijf redenen waarom een festival eigenlijk heel gezond voor je is. Afgezien van die drank, natuurlijk.

Buiten zijn voorkomt stress en depressies
Volgens wetenschappers kan buiten zijn stress reduceren en depressies voorkomen. Zeker nu ruim de helft van de wereldbevolking in of nabij een grote stad woont, is het dus belangrijk om af en toe de natuur in te duiken door bijvoorbeeld een festival te bezoeken.

Op een festival gebruik je je telefoon veel minder
We zitten continu op onze telefoon. Door naar een festival te gaan las je even een pauze in van internet, social media en alle stress die deze technologieën veroorzaken. Mede omdat je op een festival vaak simpelweg toch geen bereik hebt.

Buiten zijn is goed voor je lichaam
Buiten zijn houdt de hersenen scherp en geeft een boost aan je immuunsysteem. Tijd spenderen op een festival zorgt voor meer creativiteit en het kan zelfs kleine gezondheidskwaaltjes tegengaan, omdat je meer zuurstof binnenkrijgt.

Een festival zorgt voor verbroedering
Op een festival ontmoet je gemakkelijk nieuwe mensen en leer je je eigen vrienden beter kennen. Bijvoorbeeld wanneer je je tent opzet, schuilt voor een plotselinge stortbui of in de rij staat om een drankje te halen. Sociaal gezien is dat erg goed voor je.

Op een festival beweeg je veel
Van de parkeerplaats naar de ingang, naar de kassa, naar een tent, naar de bar, naar de wc… Het zal je vast niet verbazen als we zeggen dat je op een festival heel wat kilometers loopt. En dan hebben we het dansen nog niet eens meegerekend.