Interviews

The Great Communicators ontdekt zichzelf

Oké. Diploma op zak. Leuk. Fantastische studententijd achter de rug. Lachen. Jaartje of 25 oud. In de bloei van het leven. Maar wat nu? The Great Communicators neemt je met het album Lucky Horse mee naar het epicentrum van de quarter life crisis.

De band opereert voor hun morgen te verschijnen debuutplaat onder de vlag van Dapper Music. Ze zijn de eerste signing van het dochterlabel van de succesvolle platenmaatschappij Top Notch. Het kersverse label is bedoeld als kweekvijver voor opkomende artiesten.

The Great Communicators past daar prima tussen. Ze stonden op Noorderslag en hadden een bescheiden succes met de single Motion. Deze en volgende maand zijn ze op najaarstour langs zeven Nederlandse podia.

De weg naar de debuutplaat Lucky Horse was lang en dat zorgde voor de nodige twijfels. “Je studeert af en denkt: goh, wat ga ik nu eens met mijn leven doen? Dat gevoel was bij iedereen van onze groep herkenbaar, maar ook bij ons publiek. Er is zóveel prestatiedruk. Onze single Motion is een soort opvolging daarvan: dat we echt voor de band kiezen en willen dat het werkt”, vertelt frontman Arend Dijkstra.

De band werkte onder de vleugels van Simon Akkermans in muziekbroedplaats Kytopia. Gedurende het maakproces werd de sound steeds toegankelijker. The Great Communicators staat bij de trouwe fans bekend als college rockband. “Maar we zijn ons meer richting pop gaan bewegen. Daar zijn we ook oké mee. Het hoeft van ons niet meer per se alternatief te zijn. We vinden het leuk om pakkende melodieën te bedenken”, zegt Dijkstra.

“Er zal altijd een zekere zin van twijfel bij ons blijven. Dat hoor je ook terug in onze muziek. Maar we zijn de twijfel voorbij over wat we met onze muziek willen bereiken. Dat zorgt voor rust. Je kunt je op die manier volledig focussen op wat je het allerleukst vindt.”