Interviews

Tiësto wilde iets terugdoen voor Breda en wij waren erbij

Zo vaak zien we Tiësto niet meer in Nederland. Het afgelopen jaar stond de dj zelfs niet op het Amsterdam Dance Event of een van de zomerfestivals geprogrammeerd. Dus toen Soundflow een uitnodiging ontving voor Tiësto presents Clublife, in het gloednieuwe Breepark in Breda, hoefden wij niet lang na te denken. Zeker niet omdat we hem ook even mochten spreken.

“Volgens mij komt heel Breda. Ik verwacht publiek uiteenlopend van fans van het eerste uur tot mensen die mij kennen van mijn meer recente werk.” Maar waarom eigenlijk Breda? Met zijn staat van dienst had Tiësto ook makkelijk een Ziggo Dome of Ahoy kunnen vullen. “Breda is mijn hometown, ik ben hier geboren en getogen. Dit jaar ben ik ook ereburger van de stad geworden, dus dit is mijn manier om iets terug te doen. Een thuiswedstrijd dus. En het geld dat we met deze avond verdienen gaat ook naar goede doelen, zoals het jeugdprogramma van NAC Breda.”

De line-up komt van de hand van Tiësto, en lijkt ook een link te hebben met de stad waar hij vandaan komt. Zo heeft hij met The Funkerman nog in de Spock gedraaid, een Bredase club uit de jaren negentig. Ook de helft van bevriend dj-duo W&W – Willem – komt uit de Brabantse stad. “Daarnaast heb ik hoge verwachtingen van Syano, dat zijn echt goeie opkomende deephouse jongens.”

Op het moment dat we met Tiësto zitten, kan hij al spreken van een geslaagde avond. “Omdat het uitverkocht is, maar ik hoop natuurlijk ook dat iedereen aan het eind van de avond met een goed gevoel naar huis gaat.” Wel loopt Tiësto nog met een vraag rond: wat moet hij gaan draaien? “Het jonge publiek kent mij van mijn laatste EDM-hits, maar de oude garde zal voor de trance komen.” Niet ideaal, want eigenlijk draait Tiësto sinds 2009 al geen trance meer. Dus ook vanavond niet? “Nee, in de VS is dat wel algemeen bekend, dus misschien dat ik vanavond mensen moet teleurstellen. Ik ga geen trance-set draaien, maar Lethal Industry en Traffic komen heus wel voorbij hoor, haha.”

Foto’s door Nico Alsemgeest